biszkopt z makiem

biszkopt z makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    0,5 szkl
  • mąka pszenna

    0,5 szkl
  • cukier

    15 dkg
  • mak

    12 dkg
  • jajko

    3 szt
  • cukier wanilinowy

  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ucierania dodać 3 łyżki ciepłej wody. Wymieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia, wcześniej sparzonym, osuszonym i utartym lub zmielonym makiem oraz - na końcu - z pianą ubita z białek. Przelać ciasto do małej tortownicy. Piec około 35 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat