Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

biszkopt z makiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana
0,5 szkl
mąka pszenna
0,5 szkl
cukier
15 dkg
mak
12 dkg
jajko
3 szt
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z makiem

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, pod koniec ucierania dodać 3 łyżki ciepłej wody. Wymieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia, wcześniej sparzonym, osuszonym i utartym lub zmielonym makiem oraz - na końcu - z pianą ubita z białek. Przelać ciasto do małej tortownicy. Piec około 35 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak