Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z mąki pszennej i ziemniaczanej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
cukier 50 g
mąka pszenna 30 g
mąka ziemniaczana 30 g
tłuszcz do formy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z mąki pszennej i ziemniaczanej

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z żółtkami, dodać mąkę kukurydzianą, lekko wymieszać. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około 35 minut w średnio gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak