Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z kremem malinowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 15 dag
mąka krupczatka 100 g
mąka ziemniaczana 75 g
proszek do pieczenia pół łyzeczki
maliny świeże 300 g
cukier 125 g
cukier waniliowy 2 opakowania
twróg 250 g
bita smietanna 250 g
dżem malinowy 130 g
Nadzienie: 6 płatkow
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 płatkow

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z kremem malinowym

Żółtka utrzec z cukrem,szczypta soli i 40 ml wody.połaczyc z makami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia.Białka ubic na sztywna piane delikatnie wmieszac do ciasta.Przelac do natłuszczonej blachy.Piec 10 -12 minut w 170 st.Maliny wymieszac z cukrem i cukrem waniliowym twrogiem i rozpuszczona zelatyna.Na koncu polaczyc z bita smietana.Biszkopt przekroic wzdłóż na 3 blaty.Jeden posmarowac dzemem,przykryc drugim blatem,posmarowac dzemem.Na dzemie rozsmarowac krem malinowy,przykryc trzecim blatem.Ciasto wstawic do lodówki.Kiedy krem stezeje wierzch ciasta posmarowac bita smietana ,udekorowac według uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak