Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem kokosowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny 3 blaty
płatki migdałowe
sos czekoladowy
mleko kokosowe 250ml
mleko 250ml
wiórki kokosowe garść
cukier pół szklanki
cukier waniliowy
masło 150g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem kokosowym

Krem:
Do garnka wlać oba mleka, wsypać cukry i zagotować razem z wiórkami kokosowymi. Po zagotowaniu, zmniejszyć ogień i mieszając, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i połączyć z masłem. Zostawić do ostudzenia. Zimnym kremem przekładać biszkopty. Wierzch posypać płatkami i polać sosem czekoladowym. Wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 20.11.2012 12:39
lubie takei placuszki
pajbek 20.11.2012 12:24
Właśnie pije kawę i taki kawałeczek bym zjadła :-)
Poison1988 20.11.2012 12:23
pychotka!
Patrycja25 20.11.2012 12:22
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak