Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem kawowym i galaretką
Kawę zaparzyć 3-4 łyżkami gorącej wody, odstawić do wystudzenia.
Jajko, żółtka umieścić w naczyniu żaroodpornym, dodać cukier puder.
Wstawić na garnek z gorącą wodą, ubijać mikserem do uzyskania białego kremu.
Odstawić żeby krem wystygł.
DO miski włożyć masło roślinne, ucierać mikserem dodając po łyżce masę jajeczną.
Ucierać tak długo aż powstanie gadki, lśniący krem.
Odcedzić kawę, przecisnąć przez gazę, dodać do kremu, jeszcze raz zmiksować.
Gotowy krem wyłożyć na zimny biszkopt.
Na kremie ułożyć maliny, zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. (Tortownica o średnicy 30 cm )
SMACZNEGO!!!!