Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem ala tiramisu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
biszkopciki 1 opak.
kawa posłodzona 1 szkl.
dżem z czarnej porzeczki 1/2 słoika
śmietana 30% 400 ml
śmietan fix 2 szt.
mascarpone 400 g
cukier puder 6 łyż.
polewa czekoladowa 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem ala tiramisu

Biszkopt smaruję dżem z czarnej porzeczki. Krem: Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Ubitą śmietanę łączę z mascarpone, mieszam łyżką. Biszkopciki nasączam w zimnej kawie. Na biszkopt wykładam połowę kremowej masy, wykładam nasączone w kawie biszkopciki, resztę masy, wyrównuję powierzchnię. Wierzch dekoruję polewą czekoladową. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 09.10.2012 19:17
Ciekawe :))
Małgorzata106 09.10.2012 18:45
pyszne ciasto
fijolek91 09.10.2012 18:12
ekstra:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak