Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka pszenna
1 szkl -
mąka ziemniaczana
1/2 szkl -
jajko
6 szt -
cukier
3/4 szkl -
woda
2 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
masa
-
budyń śmietankowy
2 op -
mleko
2 3/4 szkl -
masło
1 kostka -
ajerkoniak
ok1/2 szkl -
cukier
3-4 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Biszkopt z kremem
Ugotować budynie na mleku z cukrem, wystudzić i zmiksować z masłem. Pod koniec miksowania dodawać po troszku ajerkoniak. Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty.
Oba blaty ciasta posmarować powidłami od przekrojonej strony. Na jednym blacie przykryć powidła kremem. Drugi blat położyć smarowaniem do kremu. Ciasto lekko docisnąć.
Ciasto można nasączyć ponczem i dowolnie udekorować
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się