Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
cukier 1 szkl.
mąka tortowa 3 łyżki
mąka kartoflana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
olej 4 łyżki
wiśnie bez pestek 0,5 szkl.
wódka 0,5 szkl.
krem do tortów czekoladowy 1 szt.
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem

Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę tortową i kartoflaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać olej mieszając mikserem na 1 stopień. Piec 20 minut w 180 stopniach.

Wiśnie zalać wódką na 15 minut i od czasu do czasu przemieszać a potem odcedzić na sitku.Krem do tortów przygotować wg przepisu na opakowaniu. Biszkopt przekroić na pół, posmarować kremem, rozłożyć wiśnie i położyć na wierzch biszkopt.Znów smarujemy biszkopt kremem i posypujemy kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 22.11.2013 00:10
bardzo smaczny
rjustysia 29.03.2013 21:30
bardzo lubię wszelkie ciasta z kremem :(
marzencia2007 12.03.2013 23:41
z kremem, uwielbiam
Karolcia12 24.02.2013 23:32
uwielbiam krem, więc się wpraszam
PaniMISIOWA 27.11.2012 21:04
uwielbiam z dużą ilością kremu
smakowita 13.10.2012 20:36
z pewnością smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak