Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami i cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka
cynamon
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami i cynamonem

BISZKOPT: białka oddzielamy od żółtek i miksujemy, dodajemy cukier, zółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wylewamy ciasto na blachę. Na nie kładziemy kawałki jabłek i posypujemy cynamonem. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Całe ciasto dekorujemy cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 12.12.2012 21:57
ekstra
Noruas 12.12.2012 18:40
Uwielbiam takie ciasta :) pychota!
Paulina33 12.12.2012 18:06
Dziękuje :) szybko i smacznie :)
V_kuchareczka 12.12.2012 17:59
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak