Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT Z JABŁKAMI – bardzo puszysty!

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 1 szkl
cukier 3/4 szkl
jabłko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT Z JABŁKAMI – bardzo puszysty!

Obrane jabłka kroimy na plasterki.

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier.

Wlewamy po 1 żółtku, miksujemy, a następnie wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie ale dokładnie mieszamy drewnianą łyżką.

Wylewamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i układamy jabłka.

Pieczemy ok. 40 minut/ 180C

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 23.01.2016 20:27
bardzo fajne
anka1988 22.01.2016 13:33
prezentuje się super!
dodi 22.01.2016 09:15
świetny i prosty
Barbara13 21.01.2016 22:46
ooo jaaa!! Ale smakowicie się prezentuje
Janina 21.01.2016 22:46
Fajne ciasto;))
dollce 21.01.2016 18:57
wygląda cudownie
Renata9 21.01.2016 18:35
Rewelacyjny biszkopt :-)
IKrakowianka 21.01.2016 18:31
faktycznie, wygląda super!
mirosława4 21.01.2016 18:28
prezentuje się apetycznie
IZABELA29 21.01.2016 18:17
świetnie wygląda
cukiereczek 21.01.2016 17:49
bardzo puszysty Super
Krystyna32 21.01.2016 17:31
bardzo apetyczne ciasto
Adamorek 21.01.2016 17:29
doskonałe ciacho
Benita 21.01.2016 17:18
Szybki i smaczny deser
ania2610 21.01.2016 16:56
wspaniały, puszysty, pięknie wyrósł, aż chce się zjeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak