Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką i truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 6 łyzek
mąka 6 łyzek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki 1 kg
galaretka 2 szt
masło 250 g
budyń śmietankowy 1 szt
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką i truskawkami

Biszkopt
białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier, żółtka ubijamy, dodajemy mąkę z proszkiem ubijamy
Pieczemy biszkopt 170 st około 60 min
galaretki zalewamy gorąca wodą 0,7 litra mieszamy i pilnujemy aby za bardzo się nie ścielą
budyń gotujemy na gęsto jak będzie zimny miksujemy go z miękkim masłem i cukrem pudrem
zimny biszkopt smarujemy kremem budyniowym , nakładamy obrane umyte truskawki zalewamy galaretka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak