Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką i Kaką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuka
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżka
winogrona 10 dag
persemona/ kaka 1 sztuka
galaretka 2 jeżynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką i Kaką

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy do nich żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy. Całość pieczemy w 170 stopniach 10 minut.
Krok 1 - Biszkopt z galaretką i Kaką foto
2
Na biszkopt rozkładamy pokrojone w kostkę owoce Kaki, i winogrona.
Krok 2 - Biszkopt z galaretką i Kaką foto
3
Całość zalewamy 2 galaretkami jeżynowymi.
Krok 3 - Biszkopt z galaretką i Kaką foto
4
Czekamy aż ciasto zastygnie i podajemy je na deser.
Krok 4 - Biszkopt z galaretką i Kaką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.01.2013 14:56
wygląda smacznie
caralajna 08.07.2012 10:05
pyszny
Kuchareczka2 26.06.2012 09:31
pycha
Magdalena1110 06.06.2012 21:29
wygląda świetnie
smakowita 24.04.2012 10:31
jestem ciekawa jak smakuje ten owoc ,
joanna43 24.04.2012 10:29
podoba mi się i to bardzo
anja3107 21.12.2011 12:29
smacznie wygląda
Ania67 13.12.2011 15:29
Mniaaam
barbara11561 02.12.2011 10:19
pysznie wygląda
Kopiko1983 11.11.2011 16:23
Ale smaczne!
romanrafal
romanrafal 07.11.2011 07:33
przepysznie wygląda
Dorota76 03.11.2011 16:10
bardzo takie lubię
Ewa6274879 03.11.2011 13:07
Super - do tego odrobina bitej śmietany i można się zajadać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak