Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka malinowa 2 szt
maliny świeże
Żelatyna wieprzowa Prymat
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 5 szt
kremówka 0,5 l
cukier puder 3 łyżki
bita śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać. Dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając aż masa będzie sztywna. Dodać przesianą i wymieszaną z proszkiem mąkę i powoli mieszać. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 min w 160 st.
Bita śmietana-ubić zimną kremówkę dodać cukier puder i namoczoną i rozpuszczoną letnią żelatynę.Wylać na biszkopt,poukładać maliny i zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.09.2013 01:17
często robię takie ciasta,bardzo smaczne
Motorek 04.09.2013 08:27
proste i smaczne
anemon 17.11.2012 20:09
Wygląda na wyjątkowo smaczne ciasto, niemal zupełnie jak tort.
m1monika 04.09.2012 12:19
bardzo lubię :-)
jeta72 02.05.2012 17:21
apetyczny
ilka_86 23.10.2011 12:22
super ciasto
Justa32 23.08.2011 13:33
świetny przepis
Ela20 17.04.2011 10:59
bardzo apetycznie wygląda to ciasto :)
Allice 04.04.2011 20:12
pyszne ciasto
Edyta38 02.02.2011 18:09
pychota:)
Ewelina47 20.01.2011 07:58
proste i smaczne
Katarzyna156 05.10.2010 19:27
wygląda super i pewnie tak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak