Biszkopt z galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • mąka pszenna

    15 dag
  • cukier

    15 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • galaretka

    2 opakowania
  • truskawki

    15 dag
  • woda

    2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka jaj utrzeć z cukrem na jasną i puszystą, jasną masę, dodać mąkę, wymieszać, białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto upiec. Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu, z tym, że dodając tylko 2 szklanki wody. Wystudzić. Na biszkopcie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką i pozostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 09.10.2012 17:24
lubię takie słodkości
bernadetta2 01.05.2012 15:23
super
ben-ka 02.01.2012 09:33
w sezonie często tak robię.
kielcok1 12.12.2011 16:23
bardzo lubię polecam
rakow2 06.05.2011 14:42
robię taki
pioge7 08.03.2011 16:46
pyyyycha
Krzysztof42 01.10.2010 20:28
lekkie i słodkie
Iwusia 10.09.2010 10:13
Uwielbiam taki biszkopcik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat