Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z galaretka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1 szkl
cukier 1 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
galaretka 2 szt
budyń 2 szt
mleko 1 łyżka
masło 15 dag
cukier puder 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z galaretka

Białka ubić na sztywno,dodać cukier i ubijać aż do otrzymania puszystej masy.Dodać żółtka, wymieszać.Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie połączyć i piec w temp 180*c ok 25 minut .Najpierw przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowanu.Po zrobieniu budyniu odstawić by wystygł.Masło ucierać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na biały puszysty krem. Dodajemy budyń miksować . Jeśli w masie pojawią się grudki to dodaję łyżkę mleka. Galaretkę rozpuścić w 1 litrze gorącej wody. Gdy biszkopt będzie gotowy nakładamy na niego masę i pokrojone truskawki i na to wylewamy tężejącą galaretkę i wkładamy do lodówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania28 31.01.2013 18:21
moje smaki
3asia 31.01.2013 15:10
smakowicie wygląda
Anula 31.01.2013 12:27
proste a jakie dobre:)
Pyszota 31.01.2013 12:25
pycha
AURELKA 31.01.2013 12:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak