Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z czereśniami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka tortowa 270 gram
oranżada 3 łyżki
cukier 150 gram
czereśnie 1 kg
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z czereśniami

Kroki postępowania

1
Ubiłam osobno białka ze szczypta soli i żółtka z cukrem połączyłam obie masy i zamieszałam łopatka drewnianą. Mąkę dodawałam przez sitko i mieszałam, oranżadę dodałam na końcu . Dzięki oranżadzie ciasto jest puszyste .
Krok 1 - Biszkopt z czereśniami foto
2
Czereśnie wydrylowałam i odcedziłam. Położyłam na upieczony ,wystudzony biszkopt.
Krok 2 - Biszkopt z czereśniami foto
3
Rozrobiłam galaretkę w gotowanej wodzie w 1200 litra. Po wystudzeniu galaretki zalałam czereśnie i wstawiłam do lodówki do stężenia
Krok 3 - Biszkopt z czereśniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 01.09.2012 08:26
pychota
Dorota76 27.08.2012 21:39
takie to musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak