Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z budyniem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier kryształ 3 łyzki
mąka 3 łyżki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukeir waniliowy 16 g
budyń śmietankowy 2 szt
owoce
mleko 750 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z budyniem

Białka z 3 jajek ubijać dodając po 1 łyzce cukru. Gdy piana ubita jest na sztywno dodawać stopniowo po jednym żółtku, ciagle ubijając. Następnie dodać mąkę przesiana i wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie przemieszać. Masę wylać na brytfannę i piec na złoty kolor.
Po wystygnięciu biszkopt skropić delikatnie wodą z sokiem owocowym, posmarować konfiturą i zalać budyniem. Na wierzch wyłożyć owoce według uznania. Podawać chłodny z lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 09.10.2013 17:12
Przydałoby się do kawki:)
IlonaAlbertos 27.08.2013 20:35
Przepis wart wypróbowania.
caralajna 05.12.2012 15:46
pięknie się prezenuje
Angelika10 09.10.2011 00:01
wygląda super
barbara11561 24.06.2011 10:58
Przepysznie wygląda:)
Iwona51
Iwona51 04.04.2011 13:20
smaczne i piękne
marchewka 18.02.2011 23:18
Wygląda ładnie jak z cukierni :) bez żadnych sugestii - zachęca do zjedzenia !!!!!!!!!
ElizaT 18.01.2011 00:52
pięknie podane ;) aż ślinka leci
bogumiła3 16.09.2010 23:16
super
Ewa104 05.08.2010 18:38
Ładnie się prezentuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak