Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczna 1/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jaja 5 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt
galaretka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką

Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier, a potem żółtka. Na koniec dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na dużą blaszkę z dnem wyłożonym papierem. Pieczemy ok 40 minut w 160 º C aż lekko się przyrumieni i studzimy. Delikatnie skrawamy górę ciasta. Puszkę brzoskwiń otwieramy i nasączamy biszkopt lekko sokiem, a owoce kroimy i układamy na wierzchu. Dwie galaretki rozpuszczamy w nieco mniejszej ilości wody niż na opakowaniu i studzimy. Gdy zaczną tężeć, polewamy nimi wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mitek111 03.02.2014 18:51
takie domowe są najpyszniejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak