Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 4
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z brzoskwiniami

Brzoskwinie myjemy, obieramy, usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel. Z kolei białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę połączyć z utartymi żółtkami. Nie przerywając mieszania stopniowo wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu wkładamy owoce. Formę na ciasto smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto do formy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystygnięciu posypujemy ciasto cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 22.12.2011 15:08
bardzo lubię
kielcok1 13.11.2011 16:13
mniam
Krzysztof42 16.09.2010 15:28
łatwe do zrobienia - szybkie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak