biszkopt z brzoskwiniami

biszkopt z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    1 kg
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    4
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania biszkopt z brzoskwiniami

Brzoskwinie myjemy, obieramy, usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel. Z kolei białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę połączyć z utartymi żółtkami. Nie przerywając mieszania stopniowo wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu wkładamy owoce. Formę na ciasto smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto do formy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystygnięciu posypujemy ciasto cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Barbara55 22.12.2011 15:08
bardzo lubię
kielcok1 13.11.2011 16:13
mniam
Krzysztof42 16.09.2010 15:28
łatwe do zrobienia - szybkie do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat