Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z białek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 sztuk
cukier kryształ 10 łyżek
mąka tortowa 12 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Porada

Ciasto będzie trochę jaśniejsze niż normalny biszkopt, ale można wykorzystać pozostałe białka z innych potraw lub ciast i nic sie nie zmarnuje

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z białek

Białka ubić na sztywną masę z cukrem. Do ubitych białek dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170C ok 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 08.03.2015 10:49
pyszny biszkopt
gosiag 02.03.2015 15:17
super przepis na wykorzystanie białek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak