Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z bezą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
kakao 3 łyżki
cukier
proszek do pieczenia
dżem z czarnej porzeczki 1 słoik
bezy
palma 1 kostka
jaja 6 szt
mleko
krem do karpatki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z bezą

upiec kakaowy biszkopt z 6 jaj ,na ostudzony biszkopt posmarować dżem z czarnej porzeczki,na górę posmarować krem wcześniej ugotowany krem z karpatki zrobiony według przepisu podanego na opakowaniu i ostudzony rozrobić z kostką palmy i dobrze wymieszać i posmarować na ciasto na górę bezy i polać polewą do ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mimi 19.04.2012 12:58
pychotka
Rogalik 09.08.2011 21:31
pyszne
angelika14 27.05.2011 18:11
mniam, mniam
kochanyptysiu 05.04.2011 11:43
super!
Teresa19 01.04.2011 08:50
Dla mnie bomba.
mirosława4 27.03.2011 14:25
pyszne ciacho zjadłoby się:)
irenka 18.03.2011 17:40
aż ślinka cieknie na taki deser
MAR3STA 15.03.2011 22:52
apetyczny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak