Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT Z ANANASAMI Z CUKINII

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SKŁADNIKI

Biszkopt
jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
mąka krupczatka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

masa

śmietana kremowa 30% 250 ml
galaretka cytrynowa 3 szt
ananas z puszki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT Z ANANASAMI Z CUKINII

Kroki postępowania

1
Z podanych składników upiec biszkopta. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę ,dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać, wylać na blaszkę i piec w 190 stopniach do suchego patyczka.
Śmietanę ubijać.
Krok 1 - BISZKOPT Z ANANASAMI Z CUKINII  foto
2
Dodać 1 galaretę przestudzoną rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody.
Krok 2 - BISZKOPT Z ANANASAMI Z CUKINII  foto
3
Gotową masę wyłożyć na wystudzony biszkopt i rozsmarować
Krok 3 - BISZKOPT Z ANANASAMI Z CUKINII  foto
4
Ułożyć ananasy
Krok 4 - BISZKOPT Z ANANASAMI Z CUKINII  foto
5
Pozostałe 2 galaretki rozpuścić we wrzątku
Krok 5 - BISZKOPT Z ANANASAMI Z CUKINII  foto
6
Tężejącymi galaretkami zalać ananasy . Całość schłodzić w lodówce.
Krok 6 - BISZKOPT Z ANANASAMI Z CUKINII  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 15.09.2015 11:02
ŁADNIE WYGLADA :)
bertpvd 15.09.2015 09:39
przepyszny biszkopt
agaK. 15.09.2015 09:02
Szkoda że nie lubię ananasów bo smakowicie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak