Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt wegański bez jajek (z aquafaba)

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
cieciorka konserwowa 1 puszka
cukier drobny 2/3 szkl.
budyń czekoladowy 2 op.
budyń toffi 1 op.
mąka pszenna 1 szkl.
proszek do pieczenia 2-3 łyżeczki

Porada

AQUAFABA to wysokobiałkowa zalewa z konserwowej fasoli oraz ciecierzycy. *Sypkie budynie można zastąpić skrobią ziemniaczaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt wegański bez jajek (z aquafaba)

Kroki postępowania

1
Fasolę i ciecierzycę wylać na sito ustawione nad dużą miską - pozostawić do czasu, aż ścieknie cała zalewa.
Krok 1 - Biszkopt wegański bez jajek (z aquafaba) foto
2
Ubijać płyn mikserem na najwyższych obrotach, aż powstanie stabilna piana.
Krok 2 - Biszkopt wegański bez jajek (z aquafaba) foto
3
Wsypać drobny cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać, aż piana się usztywni.
Krok 3 - Biszkopt wegański bez jajek (z aquafaba) foto
4
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sypkie budynie.
Krok 4 - Biszkopt wegański bez jajek (z aquafaba) foto
5
Ostrożnie zmiksować albo wymieszać silikonową szpatułką.
Krok 5 - Biszkopt wegański bez jajek (z aquafaba) foto
6
Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170*C na 30-45 minut.
Krok 6 - Biszkopt wegański bez jajek (z aquafaba) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 29.01.2016 17:14
coś innego fajnego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak