Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt \"szybki\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5
mąki pszennej 1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
octu 10% 1 łyżeczka
cukru 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt \"szybki\"

Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dodajemy ocet. Z białek ubijamy pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka (z octem), obydwie mąki wymieszane z proszkiem.
Wylewamy na blachę i pieczemy około 30 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 15.10.2010 08:17
fajny :)
eli82 13.10.2010 14:49
dobry
Magda60 13.10.2010 14:44
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak