Biszkopt rzucany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • cukier

    3/4 szkl
  • mąka pszenna

    3/4 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę.Dodawać stopniowo cukier a następnie żółtka o kolei, ciągle ubijając.Mąki obie delikatnie wmieszać do ciasta.Ciasto wylać do tortownicy 22 cm, piec 30- 40 min w temp. 160-170 stopni.Gorące wyjąć z piekarnika i upuścić na podłogę z wysokości 60 cm!!!Odstawić do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 27.01.2014 19:15
fajny i bez proszku
katarzyna124 10.11.2010 09:17
Uwaga!!! bez proszku do pieczenia:)!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat