Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt rzucany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 3/4 szkl
mąka pszenna 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt rzucany

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę.Dodawać stopniowo cukier a następnie żółtka o kolei, ciągle ubijając.Mąki obie delikatnie wmieszać do ciasta.Ciasto wylać do tortownicy 22 cm, piec 30- 40 min w temp. 160-170 stopni.Gorące wyjąć z piekarnika i upuścić na podłogę z wysokości 60 cm!!!Odstawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 27.01.2014 19:15
fajny i bez proszku
katarzyna124 10.11.2010 09:17
Uwaga!!! bez proszku do pieczenia:)!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak