Biszkopt- przepis podstawowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • mąka tortowa

    5-6 łyzek
  • cukier

    5-6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.

jesli chcemy np. biszkopt grubszy, aby go przeciąć, stosujemy proporcje ile jajek tyle lyzek cukru i maki lub troszkę więcej

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokodyl 03.07.2012 09:07
dobry biszkopt
novita23 03.05.2011 14:48
super przepis
monika154 13.04.2011 07:22
ja też tak robię
cukiereczek 19.11.2010 08:57
Tak polecam
jarek4 01.11.2010 15:56
super
pawel007 13.10.2010 20:26
tez taki robię
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:58
super przepis
strzelec02 26.09.2010 17:19
Ładnie wyrósł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat