Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt przepis podstawowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 0,75 szkl
mąka ziemniaczana 0,25 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt przepis podstawowy

Kroki postępowania

1
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy połowę cukru i dalej ubijamy.
Krok 1 - biszkopt przepis podstawowy foto
2
Żółtka ucieramy w osobnym naczyniu z drugą połową cukru. Następnie delikatnie dodajemy do białek miksując na małych obrotach.
Krok 2 - biszkopt przepis podstawowy foto
3
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do ciasta. Mieszamy wszystko łyżką.
Krok 3 - biszkopt przepis podstawowy foto
4
Przelewamy do brytfanny. Wkładamy do piekarnika i obniżamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy około 40 minut.
Krok 4 - biszkopt przepis podstawowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.10.2016 00:08
Dobry przepis.
Łukasz15 02.10.2016 21:39
Pyszny ten biszkopt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak