Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt przekładany śmietną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 1 szklanka
cukier kryształ 3/4 szklanki

Masa śmietankowa

śmietana 30% 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda letnia
brzoskwinie w puszce

Polewa czekoladowa

masło 100 g
cukier 100 g
kakao 3 łyżki
woda ciepła 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt przekładany śmietną

Do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier i ubijamy. Gdy masa zacznie gęstnieć dodajemy mąkę. Gotowe ciasto wlewamy na blachę.Wstawiamy do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i pieczemy przez 25-30 minut. Następnie żelatyne rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do ubijanej śmietany. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dorzucamy do śmietany. Gdy biszkopt jest zimy przekrawamy na dwie części. Pierwszą część kładziemy do blachy, na to wykładamy ubitą śmietanę z brzoskwiniami, przykrywamy drugą częścią biszkopta. Następnie przygotowujemy polewę.Rozpuszczamy masło, dodajemy wodę i cukier, a następnie kakao i mieszamy do jednolitej masy. Polewamy Biszkopt i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.11.2015 14:51
Już slinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak