Biszkopt przekładany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajka

    8
  • mąka

    1,5 szkl
  • cukier

    1,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • masa

  • masło

  • budyń śmietankowy

  • żółtko

  • jabłka

    1,5 kg
  • masło

    1 łyżka
  • cukier wanilinowy

  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • dżem malinowy

  • posypka dekoracyjna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni ok. 40 minut. Zimny przekrawamy.
MASA; Budyń gotujemy w/g przepisu. Masło ucieramy z żółtkiem i dodajemy po troszku zimny budyń.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Przesmażamy na roztopionym maśle, aż wyparuje sok. Dodajemy cynamon i cukier waniliowy, chłodzimy.
Na biszkopt dajemy 1/2 masy budyniowej, zimne jabłka, biszkopt, dżem malinowy, reszta masy budyniowej i posypujemy posypką dekoracyjną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 03.01.2015 14:55
ładne ciasto!
gibli 22.08.2014 08:19
smaczny biszkopcik)
IwonaKa 24.07.2014 17:35
pyszne ciacho
Jodaj 11.06.2014 08:40
pyszny biszkopcik :)
barbara11561 23.02.2014 11:46
pyszne ciacho:)
ONY_za_kare 28.01.2014 15:28
fajne ciacho
Katarzyna59 28.01.2014 09:24
pyszne ciasto
Wacław 21.01.2014 10:59
pyszne ,lekkie ciasto
romanrafal 11.01.2014 16:10
bardzo dobre ciasto
Iwusia 09.01.2014 23:27
fajny ten biszkopcik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat