Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Biszkopt
-
jajko
8 -
mąka
1,5 szkl -
cukier
1,5 szkl -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
masa
-
masło
-
budyń śmietankowy
-
żółtko jajek
-
jabłka
1,5 kg -
masło
1 łyżka -
cukier wanilinowy
-
cynamon Prymat
1 łyżeczka -
dżem malinowy
-
posypka dekoracyjna
Sposób przygotowania
MASA; Budyń gotujemy w/g przepisu. Masło ucieramy z żółtkiem i dodajemy po troszku zimny budyń.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Przesmażamy na roztopionym maśle, aż wyparuje sok. Dodajemy cynamon i cukier waniliowy, chłodzimy.
Na biszkopt dajemy 1/2 masy budyniowej, zimne jabłka, biszkopt, dżem malinowy, reszta masy budyniowej i posypujemy posypką dekoracyjną.
Komentarze (16)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (6)