Do miski wsypujemy produkty suche , dodając oliwę i na koniec wbijać po jednym jajku .Wymieszać.Blachę przygotować do pieczenia ,wysmarować i położyć papier wylać ciasto i zapiekać w 180 st przez ok 25-30 minut do tzw.suchego patyczka .Ciasto dokładnie wystudzić ,przekroić wzdłuż na 2 blaty. Biszkopt jasny: Do białek wsypać sól i ubić,następnie dodać żółtka ,mąkę, bułkę tartą i proszek ,cukier,wymieszać dobrze ,po tym czasie wlewamy oliwę na samym końcu.Całość wlewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do 40 minut w 160 st.Wystudzony biszkopt przekroić na 2 części .I zrobić masę .2 cytrynowe galaretki rozrobić w półtorej szklanki , ananasy pokroić,do ugotowanego budyniu dodajemy 2,5 kostki masła , cukier budyń śmietankowy ,żółtka i na koniec wlać 2 szklanki soku z ananasa,całość dokładnie wymieszać aby masa była gładka .Na biszkopt ciemny, wylewamy tyle masy aby ładnie przykryć ,przykrywamy biszkoptem jasnym , następnie masą i biszkoptem ciemnym.Mi jeszcze troszkę pozostało masy więc rozlałam jeszcze.Na koniec poszedł jeszcze biszkopt jasny a całość polałam rozpuszczoną czekoladą .Całość wsadziłam do lodówki.