Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt przekładany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 16 dkg
jaja 8
cukier 12 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń waniliowy
żółtko jajek
masło 25 dkg
cukier puder 3/4 szkl
czekolada mleczna
płatki migdałowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt przekładany

Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt, chłodzimy i przekrawamy wzdłuż. Budyń gotujemy w/g przepisu i chłodzimy. Masło ucieramy z pudrem i żółtkiem. Na końcu dodajemy po troszku budyniu dalej ucierając. Na jeden biszkopt dajemy marmoladę i 3/4 masy budyniowej, przykrywamy drugim biszkoptem. Dajemy resztę masy i polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.02.2014 17:03
smaczny biszkopcik
IZABELA29 20.03.2013 08:17
apetyczny przekładaniec
sara1 17.10.2012 12:29
wspaniałe ciacho
mirosława4 01.10.2012 21:56
smaczny
mela25 22.08.2012 09:10
smakowity
mela25 22.08.2012 09:10
smakowity
MagdaXXX 23.07.2012 09:52
uwielbiam ciasta biszkoptowe
IKrakowianka 14.05.2012 17:30
super!
RenataZ-et 11.04.2012 10:53
świetne ciasto
Dorota59 23.03.2012 17:44
oj chętnie bym się teraz dosiadła do takiego biszkopcika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak