Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt orzechowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie siekane 20 dkg.
jajko 3 szt.
cukier 1/2 szkl.
miód 1 łyżka
mąka tortowa 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt orzechowy

Orzechy dość grubo pokroić i uprażyć na suchej patelni . Do misy miksera wbić jajka dodać cukier i ubić do białości . Miód najlepiej jeśli jest lejący jeśli jest twardy to rozpuścić go na niewielkim ogniu . Do dokładnie ubitej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wcześniej przesianą przez sito i mieszać na wolnym obrotach . dodać miód oraz orzechy dokładnie połączyć , po czym wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać . Piec w temp. 160 st. ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.06.2016 21:11
Na pewno super biszkopt;)
jagoda5913 25.03.2016 20:18
Dobry biszkopt
mirosława4 25.03.2016 20:17
to jest do kremu budyniowego z alkoholem :)
w mojej kuchni 25.03.2016 17:06
dobry smak biszkoptu do bitej śmietany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak