Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 1/4 szklanki
mąka 2szkalnki
proszek do pieczenia 2łyzeczki
woda 10łyżek
białko 10szt
żółtko jajek 6szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy

Utrzeć żółtka z połową cukru, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, potem zmielone orzechy na przemian z wodą oraz olejek. Ubić sztywno białka, wciąż ubijając wsypać drugą połowę cukru i wymieszać pianę z ciastem. Wstawić do piekarnika i piec do momentu aż brzegi ciasta będą odstawać od blachy. Upieczony biszkopt można oblać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak