Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
orzechy mielone 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt orzechowy

Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 180stopni ok. 30minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak