Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt na szybko

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 250 gram
mąka tortowa 140 gram
mąka ziemniaczana 100 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 sztika
sól szczypta
woda zimna 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt na szybko

Kroki postępowania

1
żółtka oddzielamy od białek, ubijamy białka z solą na pianę.
Krok 1 - biszkopt na szybko foto
2
Do żółtek dodajemy cukier, odkłądmay jedynie ok 3 łyżek. Wlewamy wodę zimną i ubijamy około 5-7 minut.
Krok 2 - biszkopt na szybko foto
3
Mąki łączymy ze sobą wraz z proszkiem i ucikerem. Pod koniec ubijania białek dodajemy odłożony cukier. Ubijamy. Dodajemy do zółtek i delikatnie wszystko ze sobą mieszam. Masę wykładamy na dużą blachę, pieczemy w temp 180 stopni ok 35 minut.
Krok 3 - biszkopt na szybko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 23.06.2013 18:23
Bardzo dobry
dianix 30.03.2013 20:04
ale jaki ładny
Janina 16.03.2013 16:47
Bardzo dobry, też robię z wodą zawsze wychodzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak