Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT NA BUDYNIU Z WIŚNIAMI

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
śmietana 30% 1 litr
mleko 3,2% 0,5 litr
masło 1 szt.
cukier puder 1 szklanka
masa toffi 1 puszka
mąka ziemniaczana 3 łyżki
kakao do posypania wg. uznania
wiśnie bez pestek 2 słoiki
herbatniki 30 szt.
krem do karpatki 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT NA BUDYNIU Z WIŚNIAMI

pieczemy biszkopt na prostokątnej formie.
Po przestudzeniu kroimy wzdłuż .
Mleko zagotujemy (odlewamy pół szklanki w której rozpuszczamy krem karpatka ) jak mleko zacznie się gotować dodajemy krem karpatka i energicznymi ruchami mieszamy aby nie powstały grudki.
Po zagotowaniu przykrywamy folią spożywczą ( aby nie zrobił się kożuch). Masło ucieramy i dodajemy po łyżce krem karpatka.
Wiśnie zagotowujemy w garnku z dodatkiem cukru ( pół szklanki),mąkę ziemniaczaną mieszamy z sokiem z wiśni i dodajemy do garnka ,zagotowujemy i odstawiamy w zimne miejsce do schłodzenia .
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem (pół szklanki)
OD GÓRY:
BITA ŚMIETANA
WIŚNIE
BISZKOPT
MASA TOFFI
HERBATNIKI
KREM KARPATKA
BISZKOPT
POSYPUJEMY KAKAO, LUB STARTĄ CZEKOLADĄ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.05.2013 08:20
rewelacyjne ciacho
Bernadeta1 17.04.2013 11:58
bardzo smaczne ciasto
monisia1977 16.03.2013 06:48
musi być pyszny
justys759 15.03.2013 19:13
rewelacja:)
fotoviderek 15.03.2013 15:07
Smakowity kąsek :)
dodi 15.03.2013 15:06
przepyszne zapewne!!!!!!!
Aleksandra/Olcia 15.03.2013 14:18
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak