Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT NA BUDYNIU Z WIŚNIAMI
Po przestudzeniu kroimy wzdłuż .
Mleko zagotujemy (odlewamy pół szklanki w której rozpuszczamy krem karpatka ) jak mleko zacznie się gotować dodajemy krem karpatka i energicznymi ruchami mieszamy aby nie powstały grudki.
Po zagotowaniu przykrywamy folią spożywczą ( aby nie zrobił się kożuch). Masło ucieramy i dodajemy po łyżce krem karpatka.
Wiśnie zagotowujemy w garnku z dodatkiem cukru ( pół szklanki),mąkę ziemniaczaną mieszamy z sokiem z wiśni i dodajemy do garnka ,zagotowujemy i odstawiamy w zimne miejsce do schłodzenia .
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem (pół szklanki)
OD GÓRY:
BITA ŚMIETANA
WIŚNIE
BISZKOPT
MASA TOFFI
HERBATNIKI
KREM KARPATKA
BISZKOPT
POSYPUJEMY KAKAO, LUB STARTĄ CZEKOLADĄ.