Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt Michała

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 sztuk
białko jaja kurzego 5 sztuk
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
cukier 1 szklanka
sok z cytryny 1/2 sztuki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt Michała

Kroki postępowania

1
oddzielamy żółtka od białek. Łączymy ze sobą mąki i sodę i przesiewamy je do miski.
Krok 1 - biszkopt Michała foto
2
białka ze szczyptą soli ubijamy na pianę
Krok 2 - biszkopt Michała foto
3
następnie dodajemy cukier kryształ i dalej ubijamy
Krok 3 - biszkopt Michała foto
4
dodajemy żółtka następnie, dalej ubijamy. Na koniec dodajemy wymieszane mąki ze sobą i łyżką drewnianą delikatnie wmieszujemy w ciasto. Dodajemy sok z cytryny. Mieszamy.
Krok 4 - biszkopt Michała foto
5
Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem pieczeniowym. pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 190 stopni.
Krok 5 - biszkopt Michała foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak