Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
1 szklanka -
cukier
1 szklamka -
jajko
5 sztuk -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Biszkopt, który zawsze wychodzi
Oddziel żółtka od białek. Ubij białka na sztywno, dodaj cukier i ubijając dalej dodawaj po jednym żółtku. Jak już ubijesz wszystko zmniejsz obroty miksera i dodaj po woli mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj dobrze i gotowe. Przelewasz do blaszki i do piekarnika na 180 stopni na około 35 - 40 minut.
Zanim zaczniesz robić tego biszkopta przygotuj sobie blaszkę posmarowaną jakimś tłuszczem i posypana bułką tartą.
Dodatkowe info jak ciasto się już upiecze to wyłącz piekarnik ale nie wyciągaj go tak od razu ono musi sobie postać, możesz jak coś w miarę możliwości uchylić piekarnik. On zawsze troszkę opadnie ale tym się nie martw. Po około 15 minutach możesz go wyciągnąć. Jak ostygnie to można go przekroić.
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się