Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kawowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
cukier drobny 1 szklanka
ocet 10 % 2 łyżeczka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kawa rozpuszczalna 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kawowy

Jajka ubić przez minutę, nadal ubijając na maksymalnych obrotach stopniowo dodawać cukier. Po około 7 minutach ubijania zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodawać mąkę z dodatkami a na końcu ocet.
Przelać do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 180 st około 30- 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.02.2014 00:41
Pięknie wyrósł.
Katarzyna59 24.02.2014 09:17
pyszny biszkopt
Dorian 22.02.2014 19:01
pieknie wyrosl
Bernadeta1 19.02.2014 00:12
ale pięknie wyrósł
cukiereczek 12.02.2014 19:58
idealny do przełożenia kremem
Aleksandra/Olcia 12.02.2014 19:23
ale wysoki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak