Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy z masą krówkową

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt kakaowy 1 szt.
masa krówkowa 500 g
masło 200 g
kawa rozpuszczalna 2 łyżecz.
cukier 2 łyżecz.
polewa czekoladowa 1/2 szkl.
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy z masą krówkową

Kroki postępowania

1
Miękkie masło zmiksować na puszystą masę.
Krok 1 - Biszkopt kakaowy z masą krówkową foto
2
Po trochu dokładać masę krówkową, dokładnie zmiksować, aż obie masy ładnie się połączą.
Krok 2 - Biszkopt kakaowy z masą krówkową foto
3
Biszkopt nasączyć kawą z dodatkiem cukru.
Krok 3 - Biszkopt kakaowy z masą krówkową foto
4
Na nasączony biszkopt wyłożyć masę krówkową, przykryć drugą połowę biszkoptu.
Krok 4 - Biszkopt kakaowy z masą krówkową foto
5
Wierzch polać czekoladową polewą. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Krok 5 - Biszkopt kakaowy z masą krówkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 12.04.2014 11:19
Super ciacho:)
Milena87 01.01.2013 18:49
Pycha
Amellia 29.12.2012 17:28
świetny
Poison1988 29.12.2012 14:21
świetne połączenie a nawet jedno z moich ulubionych :)
Katarzyna/kate1980 28.12.2012 20:37
świetne ciasto
V_kuchareczka 28.12.2012 20:04
Rewelacja
jasiek 28.12.2012 19:41
doskonale połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak