Biszkopt kakaowy z masą krówkową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt kakaowy

    1 szt.
  • masa krówkowa

    500 g
  • masło

    200 g
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżecz.
  • cukier

    2 łyżecz.
  • polewa czekoladowa

    1/2 szkl.
  • woda

    1 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Biszkopt kakaowy z masą krówkową foto
Miękkie masło zmiksować na puszystą masę.
Krok 2 - Biszkopt kakaowy z masą krówkową foto
Po trochu dokładać masę krówkową, dokładnie zmiksować, aż obie masy ładnie się połączą.
Krok 3 - Biszkopt kakaowy z masą krówkową foto
Biszkopt nasączyć kawą z dodatkiem cukru.
Krok 4 - Biszkopt kakaowy z masą krówkową foto
Na nasączony biszkopt wyłożyć masę krówkową, przykryć drugą połowę biszkoptu.
Krok 5 - Biszkopt kakaowy z masą krówkową foto
Wierzch polać czekoladową polewą. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasiaaa 12.04.2014 11:19
Super ciacho:)
Milena87 01.01.2013 18:49
Pycha
Amellia 29.12.2012 17:28
świetny
Poison1988 29.12.2012 14:21
świetne połączenie a nawet jedno z moich ulubionych :)
Katarzyna/kate1980 28.12.2012 20:37
świetne ciasto
V_kuchareczka 28.12.2012 20:04
Rewelacja
jasiek 28.12.2012 19:41
doskonale połączenie smaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat