Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy z masą kokosową
5 łyżek mąki
1 łyżka kakoa
5 łyżek cukru
szczypta proszku do pieczenia
składniki masy
1/2 litra mleka
1/2 szklanki cukru
25 dkg wiórek kokosowych
20 dkg margaryny
1 cukier waniliowy
marmolada do posmarowania biszkoptu
PRZYGOTOWANIE:
Białka oddzielamy od żółtek ,białka ubijamy dodajemy stopniowo cukier ,Do ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze trochę ubijamy. Do jajek dodajemy przesianą mąkę,kakao i proszek do pieczenia,całość wymieszać,wylac na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Blachę 25/40 cm wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut 175 st c.Wystudzony biszkopt smarujemy marmoladą lub dzemem.Do garnka wlewamy mleko,zagotowujemy dodajemy cukier,cukier waniliowy,następnie wsypujemy wiórki kokosowe smazymy 10-15 minut cały czas mieszając aby wiórki się nie przypaliły ,podczas smazenia dodajemy pokrojoną na kawałki margarynę.Ciepłą masę wykładamy,na biszkopt.Masę zostawiamy w nieładzie nie równamy.Górę ozdabiamy rozpuszczoną czekoladą.POLECAM !!!