Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt jasny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 4 łyżki
cukier kryształ 4 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt jasny

białka oddzielamy od żółtek.Ubijamy białka na sztywną pianę dodajemy po jednej łyżce cukru ciągle ubijając,następnie po jednym żółtku a następnie po jednej łyżce mąki (zwolnić obroty do minimum lub delikatnie wymieszać łyżką)i proszek do pieczenia,formę wykładamy papierem śniadaniowym i smarujemy tłuszczem masę wylewamy i pieczemy aż boki ciasta będą odchodziły od brytfanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Żaneta1 08.03.2012 17:12
super;]
Żaneta1 08.03.2012 17:12
super;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak