Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt do tortu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt
jaja 5 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 180 gram
mąka 200 gram
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt do tortu

Do miski wbijamy całe jajka ,odrobine soli i cukier. Miksujemy długo aż piana będzie ok 4 razy większa i będzie prawie biła . Mąkę przesiewamy wraz z budyniem i proszkiem . Dodajemy do ubitej piany i lekko mieszamy. Masę wlewamy do tortownicy -24cm . Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy 35 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.03.2013 08:49
pięknie wyrósł
kasiaw 12.08.2012 19:31
ale piękny i wyrośnięty
andrzej11 30.04.2012 10:59
super
iwa643 30.04.2012 06:32
zawsze sie udaje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak