Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt do ciasta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 1 1/3 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt do ciasta

Białka ubijamy na sztywną pianę dodająć stopniowo cukier na następnie żółtka. Do ubitych jajek wsypujemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Gotową masę wlewamy do blaszki i pieczemy około 30 minut. Gotowy biszkot odstawiamy do przestygnięcia. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 30.11.2013 08:51
lubi,ę ciasta biszkoptowe
Ewelina47 16.11.2012 13:32
domowe najlepsze
Bernadeta1 19.09.2012 19:42
Pieczony biszkopt jest zawsze lepszy od kupnego- smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak