Biszkopt do ciasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • mąka

    1 1/3 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę dodająć stopniowo cukier na następnie żółtka. Do ubitych jajek wsypujemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Gotową masę wlewamy do blaszki i pieczemy około 30 minut. Gotowy biszkot odstawiamy do przestygnięcia. SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 30.11.2013 08:51
lubi,ę ciasta biszkoptowe
Ewelina47 16.11.2012 13:32
domowe najlepsze
Bernadeta1 19.09.2012 19:42
Pieczony biszkopt jest zawsze lepszy od kupnego- smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat