Biszkopt czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • czekolada do picia

    2 saszetki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Biszkopt czekoladowy foto
Białka oddzielamy od żółtek. Do miseczki wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz czekolady w proszku. Wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy cukier i po jednym żółtku. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami.
Krok 2 - Biszkopt czekoladowy foto
Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni ok. 20 minut.
Krok 3 - Biszkopt czekoladowy foto
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 31.07.2013 07:23
fajny biszkopcik
alaaa 22.04.2013 20:39
z czekoladą nie robiłam,,,
pajbek 09.02.2013 13:32
Ciekawy przepis na biszkopta :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat