Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
mąka 1 szkl.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia łyżka
kakao 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt czekoladowy

Jajka miksować z cukrem przez ok. 15 minut. Dodać przesianą mąkę, kakao oraz proszek. Mieszać plastikową łopatką. Wysmarowaną margaryną formę (jeżeli chcemy zrobić tort, to potrzebna jest okrągła forma) wyłożyć papierem. Wylać ciasto na blachę. Piec w piekarniku ustawionym na 180 stopni przez 20 minut.

* Podstawa tortu i innych ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak