Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt cytrynowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
mąka ziemniaczana 30 dag
masło 20 dag
jaja 5 szt
cukier puder 40 dag
śmietana 300 ml
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
cytryna 1 szt
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt cytrynowy

Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku i porcjami mąkę. Pod koniec dodać śmietanę, otartą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok z cytryny oraz ubitą pianę z białek, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika o temp 170 stopni i piec około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 01.01.2012 13:42
pycha
Małgosia6 06.12.2011 10:44
musi być pyszny
Monika193
Monika193 06.01.2011 09:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak