Biszkopt cynamonowy z jabłkami.

Biszkopt cynamonowy z jabłkami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • jaja

    2 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • margaryna

    180 gram
  • cynamon

    3 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżeczki
  • marmolada

    300 gram
  • jabłka

    4 szt
  • galaretka czerwona

    2 szt
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Biszkopt cynamonowy z jabłkami.

Kroki postępowania

Krok 1 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Margarynę ucieramy z marmoladą (pałką lub robocikiem) następnie dodajemy po kolei jajka, cukier i mleko, cały czas ucierając.
Krok 2 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Mąkę mieszamy z sodą, kakao i cynamonem
Krok 3 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Cały czas ucieramy ciasto, dodajemy porcjami mączną mieszankę aż do wymieszania wszystkiego na jednolitą masę.
Krok 4 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Ciasto wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy przez 40 minut w 150 stopniach.
Krok 5 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Jabłka kroimy w cząstki i dusimy chwilę. Galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu (można dać trochę mniej wody) i mieszamy z jabłkami. odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 6 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Na zimny biszkopt kładziemy masę jabłkową dopiero gdy galaretka zacznie się ścinać. Odstawić do całkowitego zastygnięcia galaretki.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Misiabe 13.08.2012 11:32
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat