Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt cynamonowy z jabłkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jaja 2 szt
mleko 1 szklanka
margaryna 180 gram
cynamon 3 łyżeczki
kakao 3 łyżeczki
marmolada 300 gram
jabłka 4 szt
galaretka czerwona 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt cynamonowy z jabłkami.

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z marmoladą (pałką lub robocikiem) następnie dodajemy po kolei jajka, cukier i mleko, cały czas ucierając.
Krok 1 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
2
Mąkę mieszamy z sodą, kakao i cynamonem
Krok 2 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
3
Cały czas ucieramy ciasto, dodajemy porcjami mączną mieszankę aż do wymieszania wszystkiego na jednolitą masę.
Krok 3 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
4
Ciasto wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy przez 40 minut w 150 stopniach.
Krok 4 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
5
Jabłka kroimy w cząstki i dusimy chwilę. Galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu (można dać trochę mniej wody) i mieszamy z jabłkami. odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 5 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
6
Na zimny biszkopt kładziemy masę jabłkową dopiero gdy galaretka zacznie się ścinać. Odstawić do całkowitego zastygnięcia galaretki.
Smacznego!
Krok 6 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 13.08.2012 11:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak