Biszkopt cynamonowy z jabłkami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • jaja

    2 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • margaryna

    180 gram
  • cynamon

    3 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżeczki
  • marmolada

    300 gram
  • jabłka

    4 szt
  • galaretka czerwona

    2 szt
  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Margarynę ucieramy z marmoladą (pałką lub robocikiem) następnie dodajemy po kolei jajka, cukier i mleko, cały czas ucierając.
Krok 2 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Mąkę mieszamy z sodą, kakao i cynamonem
Krok 3 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Cały czas ucieramy ciasto, dodajemy porcjami mączną mieszankę aż do wymieszania wszystkiego na jednolitą masę.
Krok 4 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Ciasto wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy przez 40 minut w 150 stopniach.
Krok 5 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Jabłka kroimy w cząstki i dusimy chwilę. Galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu (można dać trochę mniej wody) i mieszamy z jabłkami. odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 6 - Biszkopt cynamonowy z jabłkami. foto
Na zimny biszkopt kładziemy masę jabłkową dopiero gdy galaretka zacznie się ścinać. Odstawić do całkowitego zastygnięcia galaretki.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Misiabe 13.08.2012 11:32
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat