Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukier
1 szklanka niepełna -
mąka
1 szklanka pełna -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka \"płaściutka\"
Sposób przygotowania
2. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy - delikatnie, najlepiej drewnianą łyżką. Delikatnie, pomału, ale dokładnie
3. Masę przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą
4. Formę wsadzamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 1/2 godziny
5. Biszkopt zawsze wychodzi i sam w sobie jest tak pyszny, że zanim się zastanowimy czy i czym go okrasić to... znika:)
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się