Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt ciemny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
woda 6 łyżek
mąka 2 łyzki
kakao 3 łyzki
mąka ziemniaczana 2 łyzka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ciemny

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywna piane. Następnie dodawać po 1 żółtku i także ubijać aż na gęstą pianę. Następnie łyżka drewnianą wymieszać mąkę z ubitą poprzednio pianą. Formę tortową o średnicy 24 cm wysmarować i wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni okolo 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 11.10.2012 10:50
Bardzo lubię ciasto biszkoptowe a taki jak na zdjęciu wygląda pysznie i chyba tak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak